“A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking, because her trust is not on the branch but on it’s own wings. Always believe in yourself” – Unknown

Over BE EFFORTLESS

Be Effortless betekent: Moeiteloos Zijn. Een moeiteloos leven ontvouwt vanzelf wanneer we leven van binnenuit, vanuit het hart. Vanuit ons ware potentieel, vanuit dat wie we van nature zijn, altijd al waren en altijd zullen zijn. Wanneer we leren vertrouwen op en in onze ware essentie, dan durf je elke uitdaging aan omdat je weet dat alles wat je nodig hebt, al beschikbaar is in jezelf. Dat je gedragen wordt door iets dat groter is dan jij als mens in vlees en bloed, en dat er altijd voor je wordt gezorgd. 

 

Door ruis, spanning, stress, belemmerende gedachten en graag de controle willen houden raken we steeds verder verwijderd van wie we zijn. Dit zorgt voor een gevoel verwijdering, afgescheidenheid en eenzaamheid. We moeten tegenwoordig zoveel, maar van wie moet dat eigenlijk? Angst speelt een steeds grotere rol en we voelen ons steeds kwetsbaarder. Belemmerende gedachten nemen de overhand, en onze innerlijke wijsheid steeds minder hoorbaar... 

Be Effortless is opgericht vanuit de holistische visie dat alles onderling met elkaar verbonden is en we in feite nooit afgescheiden kunnen zijn. Als effortless coach help ik je om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in je leven en ook welke dingen je daar in je huidige situatie van weerhouden. Je gaat zien wat een groot verschil het uitmaakt als je dit zo laat of als je deze belemmeringen zou kwijtraken.

Dit inzicht zetten we om in een dubbele beweging: wèg bij wat je tegen houdt om echt te leven zoals je wilt, en begínnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort.

In verschillende vormen (privé coaching, online cursussen en trainingen, natuurcoaching en reizen) kan Be Effortless jou helpen om te worden wie je altijd al was, om vanuit daar je leven steeds moeitelozer te léven!

Onderbewuste ballast 

De cellen van ons lichaam zijn opslagplaatsen van informatie en bevatten ons onderbewuste reservoir van ervaringen en overtuigingen. Hierdoor reageren we vaak vanuit 'het verleden' op situaties in het heden en dat belemmert ons om nu in vrijheid te zijn wie we van binnen eigenlijk willen zijn. Dat is de bron van onze problemen, verslavingen, trauma's en andere ongewenste remmende factoren, die ons levensgeluk en onze geestelijke en fysieke gezondheid ernstig belemmeren.

En van al die onderbewuste ballast kun je vrij makkelijk worden bevrijd. Het is simpel, niet altijd makkelijk, maar wel altijd de moeite waard. Het helpt je om weer moeiteloos te leven, net als een onbevangen kind die al die lading nog niet bij zich draagt.

Hoe help ik jou hierbij?
Allereerst coach ik je om je eigen antwoorden te vinden in jezelf, zodat de oplossingen en doelen uit jouzelf voortkomen en daardoor een blijvende verandering bewerkstelligen. Maar als je die nieuw gevonden weg wilt inslaan stuit je bij de realisatie ervan op al je oude remmingen en overtuigingen omdat die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers! Die gaan we met simpele technieken samen oplossen. 

Je natuurlijke levensritme, met de stroom mee  

Natuurwetten zijn al in het leven zolang de mens bezig is met de vraag waarom we leven. Wat is de zin van ons bestaan? Wie zijn we? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe terug? Hoe kan ik zoveel mogelijk in lijn leven met wie ik ben en wat ik hier kom doen? Deze natuurwetten die ik inzet voor werkelijke verbinding, vervulling, echt geluk en flow in je leven, helpen je stap voor stap om dichterbij je ware potentieel te leven, een leven vanuit je hart. 

Onderweg kunnen we dingen tegen komen die ons weerhouden of het lastiger maken vanuit ons natuurlijke zelf te leven, omdat we onverwerkte ervaringen, belemmerende overtuigingen en dagelijkse stress met ons meedragen. Ik help je om hier meer bewust van te worden zodat je jezelf kunt bevrijden van oude belemmerende patronen die niet meer dienen. Ik help je (emotioneel) in balans te komen. 

Nooit verwerkte emotionele ervaringen

"Oh praat me daar niet over..." "Daar wil ik het niet over hebben!" We kennen allemaal situaties die uiterst pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer aan te denken. Zodra we eraan zouden denken voelen we de wrok, de boosheid en voelen we dat we de betrokken personen niet hebben vergeven.

Deze onafgemaakte gevoelens dragen we soms tientallen jaren bij ons en hoewel we ons best doen om ze niet te voelen tasten ze ons van binnenuit aan. Daarnaast moeten we altijd op onze hoede zijn om er niet toch mee geconfronteerd te worden. Zolang we deze gevoelens niet hebben opgelost kunnen we andere mensen of situaties niet verdragen die ze zouden kunnen oproepen.

Zonder dat anderen iets hoeven te veranderen in hun gedrag kun je volledig zelf de verantwoording nemen om verlost te zijn van de last die je met je meedraagt. We gaan samen in jou de onverwerkte emotionele gebeurtenissen voltooien, waarmee hun emotionele lading neutraal wordt en jij er helemaal vrij van bent.

Onderbewuste overtuigingen 

"Ik ben niet goed genoeg", "Ik ben een slecht mens", "ik ben lelijk", "anderen moeten mij niet", "ik kan nooit iets afmaken", "mijn moeder laat me niet zijn wie ik ben", "mijn vrouw snapt mij niet". En zo kan de lijst met negatieve overtuigingen over onszelf en anderen nog wel een tijdje doorgaan. Het vervelende is dat deze overtuigingen volledig in ons onderbewuste zijn opgeslagen als automatische programma's die uitgevoerd worden zonder tussenkomst van ons bewustzijn. Als we bewust positiever over onszelf of de situatie willen denken wordt dat al gauw in de praktijk verslagen door deze onderbewuste overtuigingen, vaak met de inleidende gedachte "zie je nou wel..." 

Ooit heb je geleerd om pijnlijke gevoelens te voorkomen, en heb je onjuiste conclusies getrokken door de afwijzingen die je hebt ervaren. Veel van die overtuigingen houden je gevangen in een onbevredigende situatie en helpen je allang niet meer. Je komt er niet vanaf door ze simpelweg kwijt te willen, maar daarmee verbreek je de onderbewuste programmering niet.

Hierop passen we een heel effectieve techniek toe door het onderzoeken van deze overtuigingen, we gaan na of ze wel echt waar zijn, we draaien ze om en zoeken concrete voorbeelden van het tegendeel. Op deze manier wordt de onderbewuste programmering effectief teniet gedaan. Een heel bijzondere en spannende ervaring die veel inzichten en bevrijding oplevert!

Dagelijkse stress

Je kent de uitdrukking 'vecht of vlucht' wel. Dit is de lichamelijke toestand die we ervaren als er direct gevaar dreigt en we moeten erop reageren. In de natuur wordt er dan ook direct gevochten of gevlucht. Voor beide heb je alle energie nodig in je spieren en in je reflexen, en bijvoorbeeld even niet in je spijsvertering of je analytische denken. Kortom, je verkeert tijdelijk in een heel andere lichamelijke toestand. Alle spanning wordt eruit gerend of gevochten en na afloop, als je het hebt overleefd, keert er een weldadige vrede over je hele systeem en verkeer je weer in een rustige kalme staat.

Zo gaat het in de natuur, maar niet in ons dagelijks leven. Wij ervaren dagelijks vele momenten waarin ons lichaam in de vecht of vlucht staat komt, maar we kunnen dan niet vechten of vluchten. Daardoor hoopt de stress zich op in ons lichaam en verkeren we langdurig in die staat die we alleen een korte tijd aankunnen. Dit is de oorzaak van veel dagelijkse klachten en kan uiteindelijk tot een totale burn out leiden. Met een simpele dagelijkse ademhalingstechniek waarbij je stress momenten van de dag opnieuw beleeft en van hun lading ontdoet kun je zorgen dat je elke nacht stressvrij ingaat en de volgende ochtend uitgerust opstaat. Deze simpele techniek die je dagelijks zelf uitvoert kan je bevrijden van een groot aantal klachten.

De moeiteloze weg, naar je natuurlijk staat 

We zoeken met elkaar de weg terug naar het moeiteloze leven waarin alles weer op een natuurlijke manier verloopt. Het lichaam, het hele systeem, werkt constant naar 'homeostasis' toe, een evenwichtige gezonde situatie. Dit ga je de ruimte geven en toelaten, je gaat je ontdoen van alle overbodige ballast om vrij in het hier en nu te leven en je leven begint al heel snel op te klaren en moeiteloos te voelen! Je zult zelf eerst nog wel proberen om dingen met wilskracht en moeite te doen en het kan je wat moeite kosten om moeiteloos te gaan leven, vanwege een opgebouwd verzet daartegen, maar het is de natuurlijke situatie waar je naartoe wilt en het is alle 'moeite' onderweg waard en je zal hoe dan ook door het leven gesteunt gaan worden, omdat het op zichzelf een natuurlijk proces als een weg van de minste weerstand. 

Met een holitstische visie kijk ik altijd naar het geheel, naar de onderliggende verbondenheid van alles dat is. 

Wat ik belangrijk vind in mijn aanpak van coaching is dat de basis, wie jij van nature bent, weer tot leven in jou komt. Hier schuilt namelijk alle kracht, vrijheid, zekerheid, veiligheid, rust, liefde en vertrouwen. De enige echte zekerheid die je hebt ligt in jezelf. De basis ligt in jou, niet in de dingen of omstandigheden om je heen. Die basis, dat fundament, neem je overal mee naartoe waar jij gaat, omdat het één met je is, omdat jij dat bent. 

Je natuurlijke Zelf 

Ik groet jouw ziel met mijn ziel; Namasté. Het is mijn favoriete uitspraak geworden nadat ik 5 maand in Nepal heb mogen wonen. Het geeft mij een ultiem gevoel van eenheid, van verbinding, van gelijkheid. Van vrede. Gaandeweg mijn levensjaren leerde ik dat voordat je een ander hierin gelijkwaardig kunt groeten, je eerst je eigen ziel mag leren kennen en groeten. Het is de brug van binnen naar buiten. Om in verbinding te komen met jouw ware essentie, zet ik o.a. de natuur in om jou weer in verbinding met je natuurlijke staat van Zijn te brengen. Van waaruit het leven moeiteloos en vrij ten goede van alles en iedereen kan stromen. Mijn manier van coaching brengt je altijd weer in verbinding met wie je in essentie bent, een thuiskomen in jezelf. Het is daarnaast gebaseerd op universele wijsheden, natuurwetten, geest en lichaam als één geheel en de mens en het leven als volmaakt en uniek. Jij hebt alle antwoorden al in je en je hoeft er niet naar op zoek. Ze komen vanzelf bij je wanneer je je overgeeft aan dat wat je niet kunt vastgrijpen, maar wel kunt ervaren en innerlijk weten: je intuitie.

Stilte 

Tegenwoordig hebben we veel last van stress. Innerlijke spanningen en ruis maken dat we niet meer aaneengesloten zijn op ons lichaam en met ons hart, waardoor we een gevoel van afgescheidenheid en eenzaamheid kunnen ervaren. Een gevoel van struggel, een gevecht of vlucht met/voor het leven en jezelf. Stil zijn kennen we amper nog. We vinden het soms zelfs eng. Want in de stilte gaat je masker af. Je masker van alle sociale conditioneringen, van wie je denkt te (moeten) zijn. Je ontdoet je een tijdje van alle activiteit die je als heel normaal bent gaan aanschouwen, maar dat je veelal afleidt van je ware zelf, je ware potentieel. Daar waar je gelukkig bent zonder reden. Echte vrijheid kan alleen ervaren worden in stilte.  En stilte spreekt. In stilte liggen al je antwoorden.

Natuur als spiegel 

De natuur is een bron van welzijn en weerspiegelt of je in harmonie met je natuurlijke zelf leeft. Het is ook een spiegel voor persoonlijke processen. Met behulp van natuurcoaching help ik je verbinden met de boodschappen van de natuur en vind je wijsheid, inzicht, heling en connectie.

Co-Active Coaching

In mijn coachgesprekken werk ik vanuit de basisprincipes van co-active coaching. Tijdens de gesprekken kijken we naar de actualiteit, we leggen de focus op wat er is en waar je mee aan de slag wil. Ik hou de spiegel vast, confronteer, moedig aan, luister, verduidelijk en verwoord, zonder oordeel, wat er aan de hand is. Het is mijn overtuiging en ik geloof daar ook echt in, dat mensen van nature creatief, vindingrijk en compleet zijn en in staat zijn om hun eigen antwoorden te vinden. Daar help ik je graag mee! Om verandering in je gedrag en in je leven te verankeren geef ik je opdrachten en/of overdenkers mee waarmee je tussen de gesprekken aan de slag kan.

 

- Wordt wie je altijd al was! -

Contact

Privacyverklaring | © 2019 by Suzanne | Email: info@be-effortless.nl